S jakým natavení se ráno probouzíte? Začíná váš den vzrušením z toho, co všechno dnes uděláte, co zvládnete, co dobrého vám dnešek přinese, co zajímavého zažijete? Nebo vás jako první napadají obavy, černé scénáře kde věci nefungují tak jak chcete…? To, jak se probudíme a s jakým nastavením fungujeme určuje úplně všechno v našem životě.

Možná namítnete, vždyť okolnosti ve kterých žiji jsou takové a možná budete mít pravdu, ale jak chcete mít sílu něco změnit, když sami sebe každý den proměňujete v poraženého? Jak to chcete změnit, když si ubíráte sílu a očekáváte to nejhorší, místo toho, abyste přes vnitřní nastavení získali sílu a nadhled to všechno změnit. „Ze dna studny nemůžete čerpat vodu, teprve když vylezete na povrch, dá vám to možnost zapnout tam nahoře čerpadlo“

Pokud je vaše nastavení „Král“, otevírá vám to jiné nové úhly pohledu, nové možnosti, svět není tak temný a černý, problémy nejsou tak velké a neřešitelné a život se stává snadnějším.

A je to opravdu jenom o nastavení. Je to zkratka, nemusíte nic řešit, pokud toto nastavení zvládnete.

Ať je vaše situace jakákoliv, ať už jste dlouhou dobu v práci, která vás vysává, ve vztahu který nefunguje, máte tolik povinností, že nevíte co dřív, nemáte už dlouhou dobu práci a myslíte si, že už to ani jinak nebude (a tak to prostě je a ne jinak)…. První věc, kterou můžete změnit teď hned, je vaše nastavení, teď hned sami a zdarma.

Když si vyberu nastavení „král“, jaké to bude? Být králem neznamená ostentativně ukazovat moc a sílu, ale začít na jemnější úrovni. Patří mi můj svět, tvořím si ho, mám ve svém vlastním životě nadhled, očekávám to dobré (od lidí i od života) a to se mi plní, zasloužím si to, mám kolem sebe dost příležitostí, všechno se děje pro moje dobro, jdu za lepším, rostu, dokážu to… Třeba už se dlouhou dobu o všechno snažíte a nic se ve vašem životě nemění, možná je to právě jenom ve vašem nastavení. V jakém nastavení tedy fungujete?

A jak to bude od teď? Budete vítěz, nebo poražený, král nebo sluha, vlk nebo ovce? Držím vám palce!