Probudit se brzy ráno a být obklopený tmou. Jak to na vás působí? Co vybíhá na povrch, co si pro nás mysl a emoce připraví? Kdysi to pro mě bývala spousta potlačovaných strachů, spousta nepopsatelného neznámého. Myšlenky, které vzbuzují emoce, ne zrovna příliš přívětivé…Ty časy jsou už pryč, ale jedna věc se nezměnila. Myšlenky tu stále jsou, emoce také, ale rozdíl tu přece jenom je.

Uvědomění, že mám na výběr. Že pokud budu myslet v obavách na to, jak to všechno dopadne, jestli bude z čeho žít, jestli neztratím někoho blízkého kdo je pro mě důležitý, jestli mě bude brát takového jaký jsem, jestli jdu tou správnou cestou, atd., nebude to zrovna veselá skutečnost. Mám na výběr si to všechno prožít, procítit, ale jít tím směrem, který je pro mě příjemný. Zvolit si svojí realitu, nežít v obavách, ale vytvářet to, co je mému srdci blízké.

A pokud zrovna něco takového prožíváte a nevíte jak z toho, vězte, že to nemusí být konečná. Jde to změnit. Jde nechat všechny ty obtíže něčemu vyššímu, vzdát se jich a směřovat za tím, co je pro nás příjemné, co je našemu srdci blízké, co nám dává důstojnost, vnitřní sílu, pocit štěstí a smysl našemu bytí.

A možná si uvědomíte, že to, co vám není z vašich vnitřních pochodů blízké, vám pomáhá uvědomit si, co je pro vás to pravé.

A pokud vám to nejde, zeptejte se: jak můžu žít život optimističtěji, co je tu pro mě za příležitosti, čím mě svět dnes potěší? A pokud budete dostatečně vnímaví, odpověď vám přijde, nebo se vám stane během dne.

Hezký den!