Často se divíme, proč nám něco v životě nefunguje. Proč jsme obklopení tím, co nám nedělá dobře, proč nemáme motivaci, proč náš život nemá šťávu. Abychom našli důvod, musíme se zastavit a podívat se do sebe. V klidu a za plné pozornosti. Ano, najít to, proč se tak děje, musíme v sobě. Svůj osud si totiž píšeme my sami, pouze jsme na to někdy v minulosti zapomněli. A to, že život není tak, jak chceme, je pouze tím, že nejsme naladění na to správné.

Osobní naplnění

Dlouho jsem to chápal špatně. Myslel jsem si, že to, co je obecně považováno za skvělé, je můj cíl. Že se musím vysoce snažit a dřít, abych toho dosáhnul. Proto se mnou to, co jsem si vybíral, nesouznělo a výsledky nebyly moc dobré. Často jsem se s tím trápil.

Až jsem se jednoho rána probudil a věděl, co mě nejvíce přitahuje. Cesta k tomu nebyla nejjednodušší, a bylo nutné udělat hodně kroků k tomu, aby se ve mně něco zlomilo a já to konečně začal (znovu) vědět. Poté jsem už i jasněji viděl, co je můj cíl, pro co se, tak nějak automaticky, nadchnu a díky čemu ožiji. Při pomyšlení na tento cíl mě zalívá energie, naplnění. V té chvíli jsem věděl, že kdybych ho někomu řekl, nevěřil by mi, ale věděl jsem, že to je to ONO. Že to není nic jiného než já, který je blíže tomu co je ve mně. Už jsem to neviděl tak úplně v budoucnosti, ale už jsem to začal tvořit.

Vybrat si to správné

Důležité je to, co nás pozvedá. Věnujte proto pozornost tomu, kde to cítíte správně. To, s kým, kde, při čem, se cítíte dobře. To, jaké cíle vás inspirují a vzrušují.

Co nejlepšího pro sebe můžete chtít? Co nejlepšího si můžete dopřát? Nakolik si dovolíte být tím / tou nejlepší, potkávat ty nejlepší lidi, mít ty nejlepší produkty, zboží, dělat to co přináší nejvyšší naplnění, cítit se nejlépe, jak je to jen možné?

Jak na to?

Začněte s malými kroky. Dopřávejte si to nejlepší jak jen můžete. Začněte si tím nejlepším plnit život. Mít to nejlepší ovoce, nejlepší tužku, diář, péči o sebe, a začněte říkat NE věcem, které s vámi nesouzní, které vás zatěžují, při kterých se necítíte dobře, které možná vypadají hezky a rozumově mají jakousi hodnotu, ale nesouzní s vámi. Typicky můžete začít u věcí. Kolik věcí máme doma, které nám neslouží. Máme z nich špatný pocit, ale máme je pouze pro „všechny případy“ nebo dokonce i když se nám nelíbí. A jak je to se vztahy? Jaké vztahy v životě chcete? Za co chcete dávat svoje peníze? Jaké peníze chcete dostávat?

Někdy jsme zabředli tak hluboko, že trvá nějaký čas, než se tím vším okolo sebe a v sobě probereme, ale může to být i okamžik, kdy si uvědomíme to, co s námi nesouzní a naopak co s námi souzní.

Pokud dáte dostatečný prostor sobě a užívání si věcí, které se vám líbí, sedí vám, vyhovují, i když jsou třeba drahé (to nemusí být pravidlo), dokážete si vytvořit formu toho, co vám ladí, a co vám má vesmír dál přihrávat.

To samé platí o vztazích.

To, co vám pomůže rozlišit to pravé, není zrak a dost často ani rozum. Je to pocit, je to vibrace toho, čemu dáváte pozornost. Jakmile dostanete do života více toho správného co s vámi ladí a motivuje vás (dostává vás výš), tím více toho stejného budete dostávat, tím více budete vidět co do vašeho života nepatří, s čím se máte rozloučit, čemu říct ne, a co je naopak tím darem, co z vás dělá i uvnitř lepšího člověka. Není to o myšlení, je to o „naladění se na sebe“.

Zkoumejte to, přečtěte si ještě jednou každičkou větu. Článek není schválně dlouhý, protože každá věta má svůj význam.

Obraťte pozornost do sebe a buďte k sobě upřímní.

Zkuste si to, pouze o tom nepřemýšlejte, jednejte.

Mentální nastavení

Důležité je si uvědomit, že život se děje pro vás. Že z toho, co odmítnete nemusíte mít špatný pocit, pouze to ještě není to pravé. To, že si vybíráte to nejlepší vám pomůže stát se tím nejlepším. A to zároveň pomůže i ostatním. Každý spokojený člověk pozvedá ostatní okolo sebe náladou, to známe všichni a funguje to i na energetické úrovni.

Nastavení vize

Vytvořte si vizi, která je pro vás vzrušující. Je jedno, kdy se tak stane, je jedno v jaké jste teď situaci. Ani nemusíte vědět jak se ta vize naplní, důležité je, že jí cítíte a že je to to pravé. Těšte se na to, až to bude, těšte se z toho co je a z toho co ještě bude. Pokud vám něco brání v tom to prožívat, změňte to. Mějte víru, že se všechno děje ve váš prospěch, aniž byste na tom museli urputně pracovat.

A teď, po přečtení článku, je vám to trochu jasnější? Víte už jak?

Jaká je tedy vize, která vás naplňuje, a jaký je cíl, který s vámi totálně souzní? Jaký cíl vás vzrušuje a naplňuje?

Cesta k tomu cíli je reálná, ze začátku nemusí být možná vidět. Možná nebude snadné zbavit se starých vzorců, ale s pomocí svého rozhodnutí to jistě dokážete. A kdybyste potřebovali na cestě pomoci, neváhejte se na mě obrátit.


2 komentáře

Jana Málková · 10. 3. 2021 v 18:25

Děkuji Vám, Martine. Děkuji za skvělý článek! Pomohlo mi jeho přečtení. Nacházím se v nelehké životní situaci a Vaše slova a myšlenky mi dodaly sílu.

    admin · 10. 3. 2021 v 22:25

    Dobrý den Jano, děkuji za zprávu a držím palce!

Komentáře nejsou povoleny.